Toshiba kommer med en tunnare Surfplatta

toshibatablet2011-leaklg1

Toshiba planerar att kompensera för många av de misstag som gjorts med AT100 genom en mycket bättre modellDen nya versionen  slopar den tjocka och tunga gummidesign för en mycket tunnare, borstad metall design. Anslutningar ska fortfarande vara i fokus  då Toshiba går över till micro HDMI, micro USB, och microSD.

Mycket mer vet vi inte i nuläget, men den kan dyka upp på IFA mässan i september. Om så är fallet, skulle den inte komma med något senare än Android 3.2 och skulle fortfarande förmodligen använda en NVIDIA Tegra 2 processor. Om nånting annat förändras såsom kameror eller lagring, är osäkert än.

Den nya designen visar att Toshiba har en mer ödmjuk och bestämd position än när de först visade AT100 CES i januari. Då hade de bråttom att visa att de hade en iPad konkurrent på gång  innan den ens hade ett namn och ett halv år innan den var redo att levereras. Toshiba attackerade iPad 2 och dess brist på Flash utan att ha en faktisk produkt på hyllorna. 

När den lanserades fick den generellt låga betyg för både sin otymplighet och sin låga batteritid men också för en nära upprepning av den buggiga release som skadade släppet av Folio 100 förra året. Vid den tiden togs surfplattan bort från hyllorna i Storbritannien efter många klagomål. AT100 hade också ett stort tekniskt fel som ibland hindrade den från att vakna ur sleepmode. Men dessa barnsjukdomar  patchades tillräckligt snabbt så det bara blev ett tillfälligt problem.

(Källa: electronista.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>