Surfplatta från Amazon kan bli iPads största rival?

Ett lågt pris på den nya Amazon androidsurfplattan skulle vara det största hotet mot Apples dominans av surfplattemarknaden, enligt branschanalytiker.

En rapport från Forrester tror att om Amazons surfplatta kan underskrida iPad prismässigt, skulle den kunna sälja fem miljoner enheter innan årets slut.

”Även om Amazon mot Apple är lite som David mot Goliat”, säger Sarah Rotman Epps, rapportens författare, ”så är Amazons vilja att sälja hårdvara med förlust i kombination med styrkan i sitt varumärke, innehåll, cloud infrastruktur och handelstillgångar som gör den till den enda trovärdiga iPad konkurrenten på marknaden. ”

”Om Amazon lanserar en surfplatta under $ 300,  om den nu har tillräckligt utbud för att möta efterfrågan. Ser vi att Amazon kommer sälja 3 till 5.000.000 surfplattor i fjärde kvartalet.”

Samtidigt som lanseringen av surfplattan ännu inte bekräftats, förväntar sig många ett tillkännagivande i oktober.

I Forresters rapport tror man att eftersom Amazon har visat med läsplattan Kindle att de är beredda att göra en förlust på själva hårdvaran, har de förmågan att störa Apple.

”Apple säljer mjukvara och tjänster , men merparten av Apples intäkter kommer fortfarande från hårdvaran, vilket gör det sårbart för ett företag som Amazon, som inte söker vinst från försäljning av hårdvara.”Ett år från nu,” kommer ”Amazon” att vara synonymt med ”Android” i surfplattor, på en stark andra plats bakom Apples iPad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *