Försäljningen av surfplattor kommer att nå 250 miljoner 2017 enligt ny studie

Ökad konkurrens och aggressiv prissättning kommer att driva försäljningen av surfplattor till 250 miljoner enheter under 2017, enligt marknadsundersökningsföretaget In-Stat.

I studien konstateras att iOS och Android kommer att ”inneha över 90% av marknadsandelarna med Windows som en avlägsen 3:a” år 2017.

Fast vad det egentligen betyder är att  Apple kommer att förbli dominanten inom surfplattor,  eftersom de idag har ca 80% av marknaden och förväntas inte glida under 70% på sikt heller.

In-Stat förutspår också att större (9-tums till 11-tums) surfplattor kommer att inneha 56% av marknaden år 2017.

Aktuella beräkningar för den totala försäljningen av surfplattor 2012 ligger mellan 24.000.000 till 43.000.000, så även med den högsta siffran , är det en rejäl tillväxt som förutspås till 2017.

”Surfplattemarknaden och dess tillhörande ekosystem är fortfarande under utveckling,” sade  Jim McGregor, Chief Technology strateg på In-Stat,  i ett uttalande. ”Under de närmaste generationerna kommer vi att se mer differentiering mellan enheter som är inriktade på olika marknadssegment och användningsmodeller. Dessutom kommer en mer konkurrenskraftig prissättning av enheter och service föra surfplattorna till den stora massan av konsumenter och företag.”

Apples iPad  invaderar självklart redan företagsmarknaden, där 90% av Fortune 500-företagen rapporterar provning eller användning av surfplattan.

In-Stat sade att tillväxten av surfplattor kommer att drivas inte bara av kvalitet och funktionalitet, men av uppkomsten av mobila applikationer, cloud computing och nya affärsmodeller som implementeras av mobiloperatörer.

”Mobiloperatörernas affärsmodeller kan ha en enorm inverkan på den framtida efterfrågan av surfplattor” skrev In-stat.

(Källa: itworld.com)

Hitta bästa priset på surfplattor här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *