Apples A6 chip gör iPad 3 snabbare och mer strömsnål.

Apples iPad 3 kommer att bli snabbare och mer strömsnål tack vare sin nya quad-core A6-processor, men den nya surfplattan är kanske inte redo att släppas förrän till Juni nästa år, enligt branschanalytiker.

A6 kommer att efterträda den dual-core A5 processor som används i Apples iPad 2. A6 kommer sannolikt att göras av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC). A5 är  tillverkad av Samsung och Apple är som vi rapporterat om indragen i en rättslig tvist med bolaget.

Tillverkningens tidsplan för A6 antyder att den inte kommer att vara i produktion fram tillandra kvartalet nästa år, vilket innebär att nästa iPad kanske inte dyker upp förrän i Juni. Vilket senarelägger det vi  rapporterade om  förra veckan,  då Apple hoppades kunna lansera iPad 3 i början av nästa år.

A6 bör ge mer prestanda för Apple-enheter med bibehållen batteritid. Många av förbättringarna kommer från TSMCs 28-nanometers tillverkningsprocess. Processen kommer att krympa kretsarna jämfört med A5, som tillverkas på en 40-nanometer process, vilket gör A6 mindre och snabbare.

Smartphones med dual-core processorer är redan släppta, och vissa analytiker förutspår att iPhone 5, som väntas senare i år, kommer att drivas av en dual-core A5-processor.

A6 kommer att konkurrera mot quad-core mobila processorer från Texas Instruments, Nvidia och Qualcomm. Nvidias quad-core Tegra-processor, med kodnamnet Kal El, kommer att finnas i enheter vid slutet av detta år , har Nvidia sagt.

A6 kommer sannolikt att baseras på ARM: s Cortex-A9-processor, vilket är samma design som används i A5. ARM har aviserat en kommande Cortex-A15-processor, men de första enheterna som baseras på den kommer troligen inte levereras förrän i slutet av nästa år eller början av 2013.

(Källa: computerworld.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>